ГО «Антикорупційний штаб» разом з консалтинговою компанією W-business організували проєкт – «Допомога українським біженцям із працевлаштуванням». 

Метою проєкту є вирішення головної проблеми працевлаштування українських біженців у нинішній кризі, які були змушені покинути свої домівки, залишити роботу та в безпрецедентній кількості евакуюватися за кордон до Європи.

Коли вони втратили роботу, вони втратили засоби для утримання себе та своїх сімей. 

У цьому проєкті ГО «Антикорупційний штаб» разом з консалтинговою компанією W-business обрали країни, які не дуже популярні для евакуації, та в яких дуже мало україномовних ресурсів для пошуку роботи (за результатами аналізу організаторів): Швейцарія, Ірландія, Нідерланди, Велика Британія, Австрія, Греція, Фінляндія.

Через проблеми з мовними навичками, знанням місцевого законодавства про працю та місцевих каналів пошуку роботи, а також через низьку адаптованість до вимог європейських роботодавців, українці часто не можуть знайти роботу в країнах перебування.

Ба більше, 53% українців, які мали роботу до війни, зараз не працюють, важливим напрямком роботи проєкту є безкоштовне профорієнтування українців, які втратили роботу через війну. Такі консультації потрібні тим, хто хоче змінити професію або почати працювати віддалено.

Напрямки проєкту:

  • Ведення 7 телеграм каналів по країнах проєкту. Щоденні публікації вакансій та корисних порад щодо працевлаштування. 

Перелік каналів:

https://t.me/job_uk_ukrainians Велика Британія

https://t.me/job_sw_ukrainians Швейцарія

https://t.me/workukrainiancanada Канада

https://t.me/workukrainianireland Ірландія

https://t.me/job_nl_ukrainians Нідерланди

https://t.me/+6gnNp1XS25dmZjdi Австрія 

https://t.me/job_fi_ukrainians Фінляндія

  • Ведення переговорів з компаніями, асоціаціями роботодавців і сайтами пошуку роботи з метою створення ними сторінок з вакансіями, дружніми для українців, поширення вакансій, на які роботодавці раді бачити українських переселенців. 
  • Створення та розвиток спільноти HR-волонтерів (зараз 51 людина, заплановано – 200) для допомоги з посиленням резюме українців, які шукають роботу. Заявки отримують від підписників Телеграм-каналів.
  • Проведення кар’єрних консультацій для українців, які знаходяться в Україні та опинилися без роботи через війну.

Організатори та партнери проєкту: ГО «Антикорупційний штаб» (організатор), компанія W-business (інформаційний партнер), компанія HR Potapova (кар’єрні консультації), компанія Hurma (інформаційне партнерство).

Строки: 3 травня-31 серпня

Сторінки:

https://www.facebook.com/shtab.net

https://www.facebook.com/wbusinesscompany

Новини про проєкт:

Результати місяця           

Історія Павла, який отримав роботу